Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Waarom ik Quinsy Gario ‘narcistische drammer’ noemde

Volgens Kiza Magendane maak ik mij schuldig aan het demoniseren van mensen. Om precies te zijn: aan het demoniseren van Quinsy Gario. Aanleiding voor Magendanes beschuldiging zijn mijn uitspraken in De Wereld Draait Door op 15 oktober jl. Daarin roep ik op tot nuance in het debat over Zwarte Piet. Ik beweer dat beide kanten (de voor- en tegenstanders van Zwarte Piet) zich schuldig maken aan intolerantie en dat het verstandig zou zijn als het anti-Zwarte Piet kamp, onder aanvoering van Gario, enig begrip zou opbrengen voor de gevoeligheden die bij een grote meerderheid van de Nederlanders leven over de tradities van het Sinterklaasfeest.

Magendane beticht mij niet er niet alleen van dat ik Quinsy Gario demoniseer, hij beschuldigt mij ook van: ‘vanuit hoogmoed voorliegen van het Nederlandse volk’.

Allereerst vrees ik dat Magendane mijn invloed in Nederland overschat en / of het Nederlandse volk onderschat. In de tweede plaats begrijp ik niet hoe een oproep tot nuance kan worden gekwalificeerd als ‘liegen’ en ‘demoniseren’.

Wat gebeurde er in die uitzending? Ik haakte als tafeldame kort in op het gesprek aan tafel. Door de beperkte tijd waaraan je bent gebonden in een live talkshow kon ik lang niet alles wat ik had willen zeggen over het voetlicht brengen. Daarom wil ik hier uitgebreider ingaan op mijn standpunt.

Lees het hele artikel op The Post Online

Nog geen reacties.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *